maandag 11 mei 2009

Morvan de toi

We zouden bijtijds vertrekken naar Karel en Liesbeth in Sanglier in de Morvan.
Dat werd met al het overdragen van het kasteel en gedag zeggen tegen alle dierbaren een uur of half drie.
Plankgas ervandoor en om een uur of zeven zaten we op de bovenste rondweg van Sanglier.
Geen Karel, noch Lies. Bellen. Blijkt dat hun huis aan de onderste ringweg staat.
Minuutje later zagen we Karel staan, Sanglier bestaat tenslotte uit niet meer dan een huis of negen.

En wat een heerlijk huis ook!!! Grote woonkamerkeuken met grote schouw met broodoven en een heerlijke kachel, want de wind maakte het toch wat frisser dan we gewend waren.
Lekker stuk grond eromheen, met een klassiek autowrak voor de jongens en bloempies en vruchtenbomen voor de meissies. Wij mochten slapen op de uiterst romantische logeerzolder met heerlijk een lekkertegenelkaaraanrolbed.
Maar eerst natuurlijk zalig gegeten en lekker bijgekletst.'s Morgens haalden Karel en Lies brood en ging ik in de tuin op zoek naar Poes Loes. Er stond namelijk een raam open en ze was nergens te bekennen. Ik maar roepen en Loes maar lachen, want die zat lekker in de badkamer te kijken hoe Eus zat te P.........
Na het ontbijt ging het naar de markt in Moulins - Engilbert. Halverwege liepen er heel rustiek wat Charolais runderen op het smalle landweggetje. Die zijn best heel erg groot als ze dichterbij komen!!!! Adem inhouden en vriendelijk naar ze lachen! En jawel.. Geen deuken in onze Citroennetjes.

Echt een leuke authentieke markt. Wel jammer van al die allochtonen..........uit Holland. Wij onze smoel dichtgehouden en alleen fluisteren in de hoop dat ze het niet door zouden hebben.
Toen sloeg de reisstress weer toe bij Timpie, dus gingen we er zonder bakkie koffie in het erg Franse cafe weer vandoor, na nog even uitvoerig de route bekeken te hebben in TWEE Michelinboeken alsof Tomtom niet bestond. Om het afscheid toch nog even uit te stellen.
Om een uur of tien waren we weer in Delft na, eikel dat ik ben, niet de periferique om Parijs te hebben genomen, maar de ringweg van de minste weerstand. Niks Eiffeltoren..........

Geen opmerkingen: