zaterdag 2 mei 2009

Inhaalslag

Donderdagmorgen weer vroeg wakker geworden en ook nog helemaal uitgeslapen.
Fieselefos naar Orange om ons mannetje te vinden voor het t-shirt. Eerst nog wat lekkere tomaatjes gekocht van een leuk kereltje en toen vonden we shirtman, alleen had hij het paarse shirt niet gevonden, dommage!
Lekker verder de markt afgestruind en nog meer lekkere dingen gekocht; asperges, gariguette aardbeien en mini-courgettes.
Op weg naar huis nog even twee voetbalvelden supermarche gedaan en de depot vente bezocht.
Thuisgekomen de keuken in gedoken om een tajine met kalkoen te bereiden, want 's avonds kwamen Barbara en Werner eten met Nikita. Was beregezellig.
Werner was een beetje moe en kroop lekker op de bank. Rood geruit dekentje eroverheen en hij leek net een Cochonou (saucisson sec). Nikita was lief met viltstiften aan het kleuren en toen haar blaadje vol was ging ze verder op het gezicht van papa. Hiervan geen foto op dit blog, want Werner heeft ook nog wat compromitterende foto's van mij en we hebben een deal gesloten.
Toen hij weer wakker was hebben we "vergeten" hem te vertellen dat er iets mis was met zijn make-up, dus daar kwam hij pas thuis achter. Valt niet mee om serieus afscheid te nemen van iemand met een blauwe neus en allemaal sterretjes op zijn wangetjes.
Arme knul, ze moeten altijd hem hebben.
De volgende dag af gewassen en snel naar St Pantaleon les Vignes voor een giga vide grenier.
Buit: een groen emaille bordje, een grote groene taartschaal met aardbeiversiering, vlaggetjesslinger van Ricard voor broer en een sleutelrekje met een eekhoorn, want je kunt............
Toen we net uitgeshopt waren belden pap en mam dat ze ook in hetzelfde dorp waren aangekomen (we hadden al gebeld) en toen gauw naar huis. Lekker een drankje en natuurlijk waren Finn, Von en Rens ook al geland op de camping.
Met zijn allen lekker gegeten bij ons thuis.

Vanmorgen weer heerlijk wakker geworden en op het terras ontbeten. Het wordt inmiddels weer asociaal prettig weer!
Met pap naar het "tuincentrum" in het dorp. Twee plastic kassen en een ongeschoren warhoofd dat we al kennen van zijn val-danskunsten op het dorpsfeest.
Een nieuwe druif en blauwe regen gekocht alsmede twee nieuwe lavendelplantjes en een zak tuinaarde. Allemaal gekregen van pap en mam.
Thuisgekomen gelijk aan het spitten geslagen met pap en nu staan er weer twee mooie planten te glimmen!
We hadden zin om naar Avignon te gaan en ik belde Finn om te kijken wat hij ging doen. Hij was natuurlijk al daar.
Aangekomen in de parkeergarage onder het Palais des Papes zei ik nog dat ik wel naast Finn zou parkeren. Die was er echter nog niet, maar naast ons kwam een plaatsje vrij. Mooi plekje voor broer. Wij gingen vast de stad in. Tien minuten en vier kraampjes met sieraden later stonden Vonne Finn en Rens naast ons. Het plekje naast Jacques was nog niet vrij geweest, die mensen stonden nog te hannessen met kinderwagens en de inhoud daarvan. Dan maar een paar plekjes verder geparkeerd. Lekker door de stad gekeuterd, drankje op een terras en toen weer op huus an. Rens kwam ons heel luxe ophalen om lekker op de camping te gaan barbeknutselen. Hij bracht ons ook weer thuis.Nog een drankje op het balkon en dan maar weer kijken wat er morgen allemaal gaat gebeuren.

Geen opmerkingen: