maandag 4 mei 2009

Laatste familiedag

Vanmorgen eerst lekker met pap en mam zitten ontbijten, toen er een sms-je kwam van Finn of er nog wat te brocanten viel.
Nou er waren er vier niet ver weg en vlak bij elkaar.

Met de tomtom op kortste weg over de binnenpaden tegen het eenrichtingverkeer in gingen we naar Roaix, waar een erg leuke vide-grenier in een soort bos was. Eus kocht een houten rekje om pannen op te hangen en ik een antieke manden etagere van metaaldraad.
Daarna gingen we naar een tuinbrocante in Vaqueyras. Dat was geen brocante in een tuin zoals ik dacht, maar een rommelmarkt met tuinspulletjes. Buit: twee gratis zakken compost voor 75 cent (er stond een busje bij om wat in te stoppen voor de moeite) drie irissen voor een euro en twee oleanders voor Finn en Vonne. Daarna even een biertje en een frietje. Dachten we. Maar helaas, de patatkok had er geen zin meer in; het was tenslotte drie uur en dan wordt er in la France niet meer gekookt.

Daarna op weg naar Carpentras. We kwamen langs Beaumes de Venise, waar we wat kaarsjes van de heilige Anthonius wilden kopen, maar die waren er niet meer. Wel een belle brocante waar je kleurenblind werd van het hoogglans gepoetste koper. Gauw weer weg, want ook hier geen frietjes.

In Carpentras tegen het verkeer in de parkeerplaatst op en , jawel...... frietjes!!!
Bij een aardig ventje stond een metalen marinierskist voor een tientje, die Finn al wilde kopen in de supermarche voor 50 euro. Deze was maar een tientje. Maar past hij in een Mehari?? Het mannetje wist het niet, wel dat Mehari's zeer zeldzaam zijn. We lieten de kist nog even staan tot we de breedte van de laadbak van een mehari wisten. Die Mehari kwam anderhalve minuut later aanrijden. Erachteraan gehold met een rolmaat en we mochten van de verbaasde eigenaresse haar achterste opmeten. Hij pastte!!
We kochten twee modeleendjes, een setje ricardglaasjes voor de broertjes, een belegschaaltje voor bij het ontbijtservies en een likeurglaasje. Er was ook nog een portable kinderboerderij waar Eus zoveel vriendjes zag dat ze nog wel een hele dag wilde blijven


Er was nog een rommelmarkt in Modene, maar het was wel genoeg geweest, we hadden dorst.

Gauw naar de camping voor een drankje, waar Finn nog even met Werner in diens auto ging scheuren. Hij was niet onder de indruk van de snelheid, wel van het model en de uitvoering.


Later bij ons op het balkon gebarbecued en toen Finn, Vonne en Rens waren nog lang met pap nagepraat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Tim en Eus,

Wat onwijs heerlijk om jullie verhalen te lezen! Ik zit met een big smile achter de computer in Stroe (Noord-Holland)... Tjsa, bij gebrek aan centen om naar La France af te reizen, ga je maar "op vakantie in het huisje bij je ouders". Zit met mijn hoofd veel in La France.

Het jaloers maken is dus goed gelukt met de sfeer-impressies! Ik zou zeggen: koop nog maar een schaaltje, potje, kistje, rekje of iets anders brocante-achtigs... Jullie hebben vast nog niet genoeg!
Heb zin om weer bij jullie op het balkonnetje een shampootje te drinken! Nog 9 weekjes ;-)
(maar daarvoor doen we het op de beestenmarkt)

Hele dikke kus voor jullie beide! En liefs voor alle fransen!
X Jorien