dinsdag 4 augustus 2009

Pastis!!!


Donderdagavond was er een "Soiree Disco" op les Trois Rivieres, dus daar moesten we heen.
Vantevoren lekker 's middags aan de rivier liggen bakken, Timme reed een rondje met de eend door het bos en de rivierbedding.


Op het keienstrandje lekker gebarbecued en daarna op naar het feest.
Weer veel bekenden aangekomen, dus veel geproost.
De volgende dag op weg over de mooiste geitenpaden naar het meer op de Pas des Ondes, een stuwmeertje in een rivier met de schone naam: "l'oule".
In Remuzat getankt en een picknick gekocht en per abuis belandden we op een prachtig plekje bij een oude brug over l'oule. Nooit meer doorgereden naar het meertje met duizenden toeristen en een frietkot.


Op de terugweg langs l'Entrepot in les Pilles en boodschappen gedaan in Nyons.
Thuis weer heerlijk en veel te laat gegeten.
De volgende dag zijn Renske, CJ, Marjoleine en Stef naar Orange gegaan om het theater te bezichtigen en Mel en Karim voor de tweede poging naar de Dentelles de Montmirail gegaan.
Boodschappen gedaan in Orange en wat bouwmaterialen gehaald bij de Weldom.
Karamel waren al thuis toen wij arriveerden alsmede een klein grijs monster dat al sinds les Peintres dans la Rue rond het huis hangt en vooral bij iedereen op schoot.Inderdaad, we hebben er een katertje bij luisterend naar de naam Pastis. Of beter: hardnekkig de naam Pastis negerend. Onder zijn rechterwang zat een akelig abces, dus maandag zouden we naar de dierenarts gaan. Via Benjamin vast telefonisch advies gekregen van de veterinaire.

Eerst maar met de kat in een speciaal voor hem gekochte tas een paar brocantes en een autorace af. Het beest is ofwel doodziek of knettergek, want hij vindt het allemaal prima, op een paar iets te hard knetterende motorfietsjes na.
Na een paar flessen champagne om de geboorte van CJ's nichtje en onze nieuwe kat en eigenlijk al onze levens te vieren, samen met CJ paella gemaakt. Daarna nog een lekker toetje en weer te laat naar bed.


Maandag naar de dierenarts en het abces open laten snijden en de drab eruit laten persen.
Uiteraard een bak medicijnen erin, ontstekingsremmers, wormenkuurtje en antibiotica, en dinsdagochtend om half negen luid getrompetter en een bak vol dunne kak, de lucht van een bedorven bouwvakker en een hoop gemopper.
Katten reageren op dezelfde manier op peniciline als mensen. Joepie de ......

Geen opmerkingen: