dinsdag 18 augustus 2009

Le temps s'envole

En dan is het alweer dinsdag!
Finn en Vonne arriveerden inderdaad donderdagavond op het terras van de Bar du Pont.
Lekker geaperitiefd en op het Balkon gegeten.
Vrijdagmorgen iets te laat naar de markt in Carpentras, toch nog een leuk overhemd gekocht. Finn ook. Daarna naar Orange om waterschoentjes te kopen bij Decathlon. Helaas....seizoen is afgelopen. Na diverse Halles de chausures, Gemo's en Intersports toch geslaagd. Lekker hotdogje bij de Carrefour en boodschappen gedaan. Toen we die aan het uitpakken waren vroeg Mr. Thibault, de buurman van Benjamin en Severine of we naar zijn kloten kwamen kijken. Pardon?! Hij doelde op de stierenballen die hij aan het bereiden was voor het zondagse ontbijt dat de Mollanais eens in de zoveel tijd samen gebruiken. Luguber gezicht zo'n wasbak vol bleke balletjes en een verder vriendelijke man die er met een groot mes het vel afhaalt.



Thuisgekomen had Pastis voor het eerst weer hard gekakt.
Daar dan maar een drankje op genomen.
Zaterdag was een feestdag, dus dat betekent: Brocante!!!
We begonnen in Mirabel les Baronnies waar het ook nog fete des vins was. Nog niet aan het proeven want nog veel brocantes te doen. Finn werd verliefd op de op een na grootste Opinel, maar kocht hem niet. Door naar Valreas, maar in Nyons hing een spandoek dat er brocante was. Eerst weer even naar de lavendelstokerij voor een kilootje lavendinbloempjes en toen naar de rommelmarkt. Viel tegen, alleen dure opgepoetste rommel en volgens ons een houten poot.


In Valreas geen vide-grenier gevonden en verder gereden naar Salles sous Bois via allemaal leuke weggetjes door schattige dorpjes. Ook errug leuk daar in die hoek!!!
In Salles was de leukste vide-grenier van dit seizoen. Lavendelolie voor twee kwartjes, met gratis vijf boeketjes lavendel erbij. Kocht van dezelfde mensen ook nog twee agaves voor 2 euro en kreeg er nog een derde en een ander plantje gratis bij.


Iets verderop verkocht een leuk mannetje een mooi bed voor 10 euro dat hij desnoods in Parijs zou komen bezorgen. Z'n tractor mochten we ook meenemen voor 80 euro. Niet gedaan, waar laat je zo'n ding? Wel spijt, maar mischien wel beter voor het leuke mannetje want gezien de halflege magnum pastis voor zijn neus had hij daar de volgende dag vast ook wel een beetje last van gehad. Op de terugweg nog even gestopt in Mirabel voor de Opinel.


In Mollans Pastis opgehaald en een rondje over de avondmarkt gedaan en geeindigd op het terras van Bar du Pont. Daar was ook Thierry Malot, een van de vorige eigenaren van ons huis.
Hij verzamelt foto's van zichzelf samen met leuke meisjes en hij had zijn fotoalbum bij zich. Dat moesten we natuurlijk bekijken! Nog even de foto met Eugenie overgedaan omdat de eerste een beetje van veraf was genomen (door mij) en een nieuwe gemaakt van hem en Yvonne.


Gelukkig genoeg gedronken, want we moesten de, inmiddels bereidde, ballen van de buurman proeven. Ik vond het niks die weke zachte klei, maar de dames vonden het zalig. Schijnt tussen de oren te zitten volgens Jacques Thibault.



Zondag een keukenraampje teruggehangen en de anderen geschilderd. Daarna naar de brocante in Carpentras. Op het parkeerterrein aangekomen was er helemaal niets!!!
Bleek dat hij eens per jaar op een terrein buiten de stad is. Na wat zoeken vonden we wegwijzertjes en daarmee de grootste rommelmarkt ooit!!!
Volgens de Dauphine Matin wel tussen de 800 en 1000 kraampjes:

C'est "le plus grand vide-greniers du sud" qui se tiendra demain (dimanche 16 août), toute la journée, au marché gare de Carpentras.

Avec entre 800 et 1000 exposants, dont un tiers de professionnels environ et deux tiers de particuliers et entre 20 000 et 30 000 visiteurs, selon le temps. « La météo annonce des orages, mais il ne devrait pas pleuvoir à Carpentras », précisait hier matin, optimiste, Francis Sainte-Croix, le créateur de ce vide-greniers trimestriel au marché gare.




Jammer dat wij pas om een uur of vier aankwamen en de meeste verkopers toen al een hele dag in de brandende zon hadden gestaan en begonnen in te pakken om naar huis te vluchten. Toch nog een uurtje kunnen snuffelen. Op de camping gegeten.
Maandag hebben we de Gorge du Toulourenc gelopen wat maar goed was, want het is hier nog steeds 35 graden en dan is het daar lekker fris.

Daarna naar de dierenarts om Pastis in te laten enten en te laten chippen.
Hij is nu officieel een kat en door ons geadopteerd! En leuk dat hij het vond; drie injecties in vijf minuten, waarvan de chipspuit wel heel erg dik was.
Op weg naar huis glas gehaald voor de keukenramen en een reismandje voor onze nieuwe huisgenoot, want de gendarme vindt een blauwe boodschappentas niet goed genoeg.
Daarna naar Vaison voor boodschappen.
Vanochtend waren Finn en Vonne al naar de markt toen ze me wakker sms-ten.
Glas in de ramen gezet. Ik had genoeg kit gebruikt voor een etalageruit, dus Finn kwam net op tijd om de zaak te redden.

1 opmerking:

Rens zei

gatver, wat klinkt dat allemaal LEUK!