donderdag 13 augustus 2009

Update afgelopen week.

Door alle drukte zijn we een beetje achter geraakt met het verslag van onze activiteiten alhier.
Een samenvatting:
Vrijdagavond nog even naar de bar des sports geweest waar een bluesbandje speelde. Werd weer erg gezellig.
Zaterdag doorgegaan met klussen in de keuken. Karim heeft alle afgebladderde meuk aangesmeerd met enduit de rebouchage, werd direct een stuk strakker. CJ was ondertussen bezig met het schuren van 'zijn' kozijn en Eugenie en ik gingen op zoek naar glas. Dat moet je dus niet op zaterdagmiddag in Augustus doen. Het is dan makkelijker om een kameel te huren dan iemand met een stukkie glas en een snijdertje te vinden.
Einde van de middag de kat in de zak gestopt en naar de marche provencale alhier geweest.
Trekt helemaal geen aandacht, zo'n mauwende boodschappentas.


Apero gedaan op het terras van de Bar du Pont en op het balkon gegeten.
Mel en Karim gingen bijtijds naar bed, want die zouden zondag de Mont Ventoux gaan beklimmen. Wij bleven nog even zitten voor een klein drankje.
Toen wij net onze roes hadden uitgeslapen belde Karim dat ze er waren, dus wij snel naar boven om ze op te halen.
















Langs de andere kant afgedaald naar Sault waar we een frisje met uitzicht over de lavendel genoten en toen door naar de rommelmarkt in Buis les Baronnies. Geen schatten aangetroffen en dus niets gekocht.
Heerlijk gegeten bij le Girocedre in Puymeras. Blij dat we niet naar al die hollanders luisteren die het weer eens niet goed genoeg vonden. Thuis koken ze eens in de maand een ei en hier deugt plotseling niets van de keuken. Is overigens erg in bij onze landgenoten: 1100 kilometer rijden en dan de hele dag gaan zitten zeiken dat er niets deugt.
Maandag lokte de keuken weer. CJ en Karim hebben het stucwerk glad geschuurd en ik ben met de linnenwitte verf aan de slag gegaan. Het wordt hier nog eens een sjieke tent!!! Verder nog wat schilderwerk aan de kozijntjes gedaan. Verder alleen wat boodschappen gedaan en lekker gebarbecued.



Dinsdagochtend weer een beetje in de keuken geklust en toen naar le Pontet om te shoppen. Karim en Mel bleven lekker thuis, want die gaan 's avonds rijden. Shoppen gaat niet echt goed als je het op je laatste vakantiedag doet ondervond Renske. Na een lekker hapje op het balkon en Karamel uitzwaaien de frustraties over niet-passende kleertjes er weer uit gelachen met als gevolg dat Renske en CJ de volgende morgen niet verder kwamen dan net doen of ze weggingen. Er zat nog te veel slaap in de oogjes. Dan maar weer een dagje bijgeboekt en fiezelefos terug naar bed. Na een tweede start van de dag met zijn allen het huis opgeruimd en spulletjes ingepakt voor het vertrek.
Ik ging even lekker dutlezen in de hangmat, want dat mag je zo nu en dan als kasteelheer in Mollans. Toen ik het welletjes vond en rechtop ging zitten kwam Eus even gezellig naast me in de hangmat. "Hallo, mooi meisje", zei ik nog. Gevolgd door een uit het diepst van mijn tenen ontsnapt: "AUW, AUW, KU..., KU...!!!!!" De provencaalse grond is knap hard als je er van een metertje hoogte precies met je stuitje op knalt.
Na een kwartiertje op de bank waren de sterretjes weer een beetje weg en was mijn gezicht al niet meer zo bleekgrijsgroen. Nog een glaasje water en ik kon een beetje staan.
Voorzichtig met kat en al naar het verjaardagspartijtje van Thomas en van de schrik alleen een sinasje gedronken.
Daarna op weg naar een avondmarkt met brocante in Condorcet, een kilometertje of dertig hiervandaan. Had ik gezien in de agenda van Les Baronnies. Eerst langs de lavendelstokerij in Nyons, waar de kinderen nog wat lekkere dingetjes voor thuis kopen.
Sta ik opeens naar van die aanstellerige nepfransen uit Holland, met een 2cv en een franse kat in een franse boodschappenmand en franse kleertjes van de markt te kijken. Soms komt een spiegel net zo hard aan als een provencaalse kei op je stuitje. We zijn veranderd in de types waar we zo,n hekel aan hebben!!!! Wat nu?
Ik ga maar gewoon verder met een hekel aan Ilja Gort hebben, want een wijnkasteel kan er nu ook nog wel bij.
Snel door naar Condorcet, waar de markt alweer een dag afgelopen was, want die is op dinsdag en niet op woensdag. Eikels op de redactie van l'agenda de l'ete. Oh nee.....Iedereen kan een foutje maken, niet gaan zeiken nu.
Op de camping gegeten om nog wat mensen gedag te zeggen.
Pizzaman was er niet, dus de kok moest iedereen in zijn eentje voeden en het dagmenu bestond uit tendrons de veau, wat niemand kent, maar toch bestelt omdat het zo lekker goedkoop is.
Het duurde dus wat langer en buikspek (tendrons) is nou eenmaal wat vet, zelfs als het van een kalfje is. De mensen waren weer heeeel tevreden. Ik begrijp dat de medewerkers aldaar wat meer roken deze week.
Vandaag zijn de buurtjes echt vertrokken. Stipt om acht uuur zoals gepland. Snel weer naar bed, als je slaapt mis je ze niet. Na het ontbijt een paar uur later de keuken in om het schilderen van de muren af te maken. We moeten nu een zonnebril op bij het koken want het is een flink stuk lichter. De lamp hoeft in ieder geval niet meer aan overdag.
Nu snel een sopje, want vanavond komen broer en schoonzus weer uit Sardinie terug.

Geen opmerkingen: