maandag 6 augustus 2012

Als vanouds en een zere kies

Tot zover onze correpondent uit Marrakech.
Terwijl zij, onder het godlasterlijk misbruiken van Allah's naam, de foto's bij de tekst probeerde te krijgen, heb ik nog wat I-tjes onder de punt gezet in de badkamer. Zaterdag komen An en Peter en die kunnen zelf ook leuk bricoleren, dus dan moet het er wel mooi uitzien.  De uit Marrakech gesmokkelde spiegels staan erg leuk, al zeg ik het zelf.

       

Verder niet zoveel gedaan, behalve uitrusten van ons Marokkaanse avontuur, een beetje boodschappen en afscheid nemen van France met een Pizza bij de Bar du Pont.
Er kwam nog een Zwitser voorbij met zijn kampeerautootje waardoor het halve terras van de tijdelijke pizzeria even een beetje opzij moest.


De volgende ochtend liep het ons allebei dun door de broek.
Was die pizza-kebab, die we anders nooit zouden nemen, maar die France zo lekker vindt, toch gesaboteerd zijn geweest?
Onze vriendin had nergens last van, dus blijkbaar had de vloek van Marrakech ons nu pas gevonden.
Mens, wat ge je van couscous en tajines stinken!

Desondanks toch maar gewoon lekker verder met genieten van de Provence en om de geur uit de neus te krijgen richting Sault en de lavendelvelden.
Daar was al flink gemaaid, maar wij vonden toch nog een veldje voor wat leuke plaatjes en een frisse neus.

 
 

Donderdag naar le Pontet geweest, omdat we dat nou eenmaal leuk vinden en op de terugweg bij "Objets du Monde" gestopt, wat eigenlijk een gigantische bazar bleek te zijn, waar je werkelijk alles kunt vinden tussen keukengerei en een brandweermannenpak.
En onderbroeken.


Grand comfort wordt hier wel héél letterlijk genomen!

An en Peter kwamen een dagje eerder om de zwarte zaterdag te omzeilen.
Dat ging goed tot Lyon, waarna ze de zwarte vrijdag ontmoetten en viereneenhalf uur deden over een stuk dat normaal maar anderhalf duurt.
Zaterdag en zondag rommelmarkten en dito winkels be- en gezocht want ofwel hadden wij de datum verkeerd ofwel waren ze al afgelopen.

 

Desalniettemin toch nog wat leuke spulletjes opgeduikeld, drankje gedaan bij BdP en zondagavond op de camping gegeten.

 

Op weg naar toe scheen de zon in onze oogjes en dan moet je de raampjes schoonmaken en dat doe je bij een Landrover dus zo:

Gedurende dit alles loopt An te zeulen met een ontstoken wortel onder één van haar kiezen en moet de tandarts er aan te pas komen. Die werkt niet in het weekend, dus maandag de wekker gezet om een afspraak te maken. we kunnen pas om 18.15 terecht, maar wegens klaarwakker dan maar vroeg aan de blog en misschien naar de markt in Bedoin. Het regent namelijk en dan blijven alle nederlanders wellicht thuis.
Of juist niet.

Geen opmerkingen: