maandag 22 februari 2010

Even eruit!!

Zoals gewoonlijk gingen alle goede plannen weer aan duigen.

We hadden in de loop van de week alles ingepakt willen hebben om vrijdag fluitend op pad te kunnen gaan. Maar helaas. De opslagruimte op de Zuiderstraat wordt afgebroken dus die moest nog even leeg. En verhuisd naar Koudekerk. De aanhangwagen die Steffie kon lenen stond altijd aan het verkeerde eind van de route dus moesten er ook nog wat kilometertjes extra gemaakt worden. Klaag, klaag, klaag, maar toch allemaal gelukt.
Dan maar vrijdag alles inpakken en ook nog om zes uur volgens planning richting Middelburg om de katten naar Beppie te brengen.

Om kwart voor negen vertrokken we naar Mollans. Netjes om de vier (twee is voor watjes) uur gestopt om te tanken en een beetje door de supermarché te klooien en toch om kwart over acht voor de deur in de Grande Rue.

Het blijkt dat Sjaak, onze trouwe DS, boven de 120 ophoudt met mopperen en dan eigenlijk best erg lekker rijdt. Zelfs geen drupje olie verbruikt!

Ondanks zwarte zaterdag was het heel rustig op de weg. Beetje sneeuw in het begin maar later alles schoon toen we Frankrijk in reden en na Lyon als gewoonlijk de zon. Eventjes dan.


Volgens traditie spaghetti Bolognese gegeten en lekker slapie gedaan.

Zondag lekker ontbijtje op bed en daarna de planken van de keukenkast in de verf gezet, want daar zaten beestjes in met de kerst. Toen troepiedoepie erop gespoten om ze om zeep te helpen en nu verf om ze weg te houden.

Gauw naar Carpentras voor de brocante. We hebben maar één zondag, dus daar moet je gebruik van maken. Alleen een leuk Citroën bord gekocht. Nog even langs bij l'Entrepôt voor een toiletmeubel, maar dat hadden ze niet. De man kijkt al niet eens meer verbaasd als hij de DS ziet voorrijden. Héérlijk.

Even langs bij Barbara en Werner, maar die waren aan het bowlen met de kids om de vakantie af te sluiten. Dat is sport, dus daar doen we niet aan mee.
Allebei moe, maar toch nog even de voorraadkast ingedoken voor een maaltje.
Cuisses de canard met gevulde tomaatjes en patatas bravas. Toch leuk voor iemand die geen boodschappen heeft kunnen doen.

Toen naar bed met een filmpje. Eerst een wasrekje omgebouwd/gebogen tot laptopsteun voor aan het bed en toen Zwartboek gekeken. Echt een film om lekker op te gaan slapen. NOT.

Vanmorgen weer een ontbijtje van Eus en daarna snel nog een laagje verf op de planken, de kast van binnen gesopt met St. Marc en gelijk maar in de saus gezet.


Via Bar en Ner naar de Leclerc in Valreas en daar stevig boodschappen gedaan, want morgen komen Benjamin en Séverine eten.

Vanavond roggevleugels (ailes de raie) gegeten. Moet je ook eens doen!
Rij er echter niet voor om want als je niet dol bent op graten en kraakbeen zit er alleen maar wat matig smakend vissevlees aan. U hoort het; ik ben niet zo'n viseter. Eus vondt het wel lekker en die heeft er als semi-Zeeuw véél meer verstand van.


Geen opmerkingen: