zaterdag 27 juli 2013

Even bijkletsen

 

Woensdagochtend vertrokken Finn en Vonne al om negen uur, dus hadden we opeens een lange dag!
Waar we vervolgens niet héél veel mee gedaan hebben, want we moesten onze spulletjes nog uitpakken en het huis weer naar onszelf laten stinken.
's Middags moesten we toch even boodschappen gaan doen in Vaison. De nabije aanwezigheid van een verouderde kerncentrale doet toch rare dingen met de groenten hier.
Omdat het Paps laatste dag hier was en hij het dorp eigenlijk de hele week niet uit is geweest daar er in de cabrio maar twee mensen passen, reden we met een flinke omweg terug naar huis.We waren voor het diner uitgenodigd door de voorzitsters van de 'Pims'-fanclub. Deze keer bij de Bar des Sports, die onder de nieuwe en zeer bezielende leiding van onze vriendin Audrey helemaal is opgebloeid. Wij blijven natuurlijk gewoon trouw aan onze eigen Bar du Pont op onze rive droite, maar die is op woensdag gesloten om inkopen te doen voor de stamgasten.


We gingen op een bijzonder christelijke tijd huiswaarts omdat de fanclub nog een beetje moe was van een behoorlijk uit de hand gelopen fanclubavond op dinsdag. Konden wij met z'n drietjes nog een nachtmutsje nemen op het balkon.

Donderdag moesten we dan toch echt naar Marignane om Pap op het vliegtuig van 17.50 uur te zetten.
We vertrokken al met midi om er een lekker dagje uit van te maken.
Lekker even shoppen in le Pontet, binnendoor verder door het dorp van Brad en Angelina, picnic in een ander pittoresk dorp en toen moest het gas er nog flink op om nog op tijd te zijn.

Om vijf uur met gierende banden voor de poort van Hall 3, rugzak uit de kofferbak, nog snel een korte knuffel en weg was pappie weer.
Over de tolweg zwijgend en zo snel mogelijk weer terug, want zo leuk was het toch even allemaal niet meer, met die lege achterbank.

Dankzij het warme onthaal en de 'moules frites' op het terras van de BdP, krabbelden we weer een beetje over ons vreugde-dipje heen.

Vrijdag echt aan de slag in huis. Zaterdag komen An en Peter namelijk logeren en die nemen deze keer in plaats van Pim en Sam (de Collie-broertjes), Rudi en zijn vier eenden vriendjes mee.
Daarna wat boodschapjes en een bezoekje aan de camping.
Dat is de eerste keer altijd nogal een opgave omdat daar zoveel bekenden zijn en we, tegen alle opgeworpen schijn in, het niet echt leuk vinden om zo in het middelpunt te staan.

Vandaag kwartier gemaakt voor de logés en straks snel naar vriend Leclerc, want er moet gefourageerd worden, om maar even in de terminologie te blijven.

Geen opmerkingen: