vrijdag 3 mei 2013

Dag van de Arbeid

Dan doet heel Frankrijk dus niets.
Behalve rommel kijken en soms kopen.
De dag begon met flinke plensbuien, maar rond het middaguur begonnen de wolken te verdwijnen en kwam eindelijk de zon.
En de rommelverkopers onder hun plastic zeilen vandaan.
Eerst in Saint-Pantaléon-les-Vignes, waar we de trotse eigenaars werden van een duo geborduurde vogels, waar ze bij de dagopvang jaloers van zouden worden, een roestig, maar zeker te redden brioche-vormpje en een konijn, dat vast ergens voor dient en zeker heel goed bij onze kip en eekhoorn past.


De rubberen knuffeldieren uit de jaren vijftig hebben we gelukkig laten liggen, ook al waren ze spotgoedkoop!
Daarna als de gesmeerde naar La Baume de Transit. Daar kocht ik een olieblik voor in de DS en Eugénie twee boekensteunen voor onze stille dierentuin.


Daarna nog even langs de vide-grenier in Vaison waar onze auto de enige leuke brocante was.

We kregen een sms-je dat Hans en Rieja in Bollène waren en dat betekend, dat ze met een uurtje bij ons zoudden zijn.
En dat waren ze! Samen met de zon op ons balkon. (gedichtje)
Weer een hele fijne avond gehad en de volgende morgen de weergoden geraadpleegd om te besluiten of ze richting de pyreneén zouden trekken of toch maar naar het oosten.
Het werd dus dat laatste en een paar uur later kregen we het bericht, dat ze met een biertje in de zon zaten. Onze zon, want wij zien alleen maar wolken.
Boodschappen gedaan in Carpentras en daarna de keuken in om een Indisch hapje te maken voor de familie de Wit, beter bekend onder de naam Blanc.
Werd het alweer een gezellige avond! Zo gezellig, dat we niet eens gezamelijk het dartbord hebben ingewijd, dat we van ze hebben gekregen.
Dat hebben we dan maar samen gedaan. Gelukkig zaten er al gaten van de houtworm in de deur, dan vallen die van ons niet zo op.

Vanmiddag komen Pap en Mam, dus dan wordt het vast alweer erg gezellig.

Geen opmerkingen: