maandag 29 april 2013

Zondag

Na een ontbijtje op bed, naar de bakker gehobbeld omdat dat zo gezellig is én omdat Mr Jacques ons nog iets lekkers heeft beloofd voor de lunch.
Eigenlijk had hij ons uitgenodigd voor het zondagse dorpsontbijt met steak tartare, maar hij weet allang dat negen uur een beetje vroeg is voor ons. Maar hij zou wat voor ons bewaren.
Op de terugweg op de deur van zijn toverkelder geklopt en wat blijkt? Ze hebben alles opgegeten!
Maar beloofd is beloofd bij Jacques, dus had hij een nieuwe portie voor ons gemaakt. Met zelfgemaakte mayonaise van rauwe eitjes.
Eigenlijk horen er frietjes bij, maar het mocht van hem ook op brood.


Dan mag rood vlees wel niet goed voor je zijn, en zeker niet rauw, maar wat is dit lekker!!!
En vanmorgen hadden alle hoogbejaarden het voor de triljoenste keer gegeten, dus zoveel kwaad zal het wel niet kunnen.

Ondertussen het huis aan kant gemaakt en de tassen uitgepakt, want daar waren we expres nog niet aan toe gekomen.
En de tuin, bijna, onkruidvrij gemaakt, tot groot ongenoegen van Gris en Buddy, die net zo lekker lagen, maar die zooi moest toch de composthoop op.

Daarna toch de regen in, want het is nu eenmaal rommelmarktenzondag en dat laat je niet zomaar passeren. In Tulette waren de kooplui lekker droog gaan zitten in de sale des fêtes, dus niks aan het handje!
Eus kocht een mooie ring en samen nog een ruim pondje asperges, vers van het land.

Om de hoek zit 'Broc'n Brock' van Paule en Pascal, wiens vetkuif we nog kenden van de buvette op een vide grenier in Nyons.
Hij was eerst een beetje teleurgesteld, dat ik dat prachtige olieblik, dat zo mooi bij onze auto paste en waar maar een klein gaatje in gerot was terwijl de opdruk nog zo mooi gaaf was, niet kocht, maar zijn glimlach kwam terug toen we naar de prijs van een art déco zeemeeuw vroegen, die volgens hem van de hand van de beroemde Mr Lejan kwam.
Een koopje! Ondanks dat zijn snavel een beetje op die van een eend lijkt en er een een minuscuul stukje glazuur van een vleugel af is. Bovendien stond de originele prijs, die drie keer zo hoog was er ook nog op.


 Die snavel moeten we toch maar een beetje restaureren, want die is vroeger toch wat langer geweest, maar verder is het best een mooi stuk.Lekker binnendoor naar huis geslenterd en lekker gekookt en gegeten.

'S avonds na een spelletje Chromino nog even geskyped met onze vriend Ruud, die ons op tournee meenam door zijn Franse huis en toen lekker slapie.

Vandaag eindelijk naar le Pontet om een beetje te shoppen en boodschappen te doen. Niet veel bijzonders beleefd, dus daar kunnen we kort over zijn.

Na het eten ging Eugénie weer aan de arbeid, want we hadden stof gekocht voor een oud plan.
En dat is weer reteleuk geworden!! Chapeau!

 

Geen opmerkingen: