zaterdag 27 april 2013

Vervroegd pensioen...


...zo voelde het tenminste een beetje omdat we donderdagavond al richting Middelburg reden met de hele belabbering: auto volgepakt en Chou en Pastis op de achterbank. Tim heeft namelijk ook vrij deze vrijdag. Pastis heeft de hele weg vanaf Delft liedjes zitten zingen. Favoriet was Poesje Mauw!
Heerlijk gegeten en geslapen na een gezellige avond en vanmorgen om 10.15 uur vertrokken. Droog maar grijs weer tot België (dt is dus maar en klein stukje vanuit Middelburg...). Daarna bleef het grijs maar nu ook met regen, regen en regen! Yèk! En om de feestvreugde te verhogen brak de ruitenwisser aan de bijrijderskant af!!! Niet te repareren zonder het hele dashboard te ontmantelen en dat leek ons zo onderweg nou niet zo'n slim plan. Sta je daar straks met alle hendels en knoppen in je hand en wordt de rest van de reis en soort goocheltruc in plaats van sturen.Gelukkig kon Tim de hele wereld nog goed zien door de ene ruitenwisser die nog werkte maar het wereldje van Eus werd wel heel erg klein door het wazige zicht. Dan maar een haakwerkje tevoorschijn gehaald om de tijd door te komen. Nou ik kan je vertellen, die sjaal is bijna af hoor! Het regende namelijk door tot Lyon! Traditiegetrouw slaat het weer om als je de tunnels door bent en jawel: het werd lichter en droog.











Kijk een Monet: koolzaad in het voorjaar....

Na Lyon zag het er zo uit.

Bij het tanken loopt Tim altijd even een rondje om de auto om te genieten van al dat moois waar we in rondrijden maar.....weer een wieldop kwijt! Nummer drie op reis naar of van Frankrijk het afgelopen jaar. Om goed chagerijnig van te worden. Afijn, vol goede moed omdat het weer leek op te knappen de reis vervolgd, boodschapjes gedaan in Chasse sur Rhône en toch maar geen LPG getankt want we hebben tenslotte nog een volle tank benzine.
Maar dan moet'ie daar wel op rijden! Precies op de afslag Bollène was het gas op, Tim schakelt over op benzine en er gebeurt helemaal niks. Toen wat horten en stoten en daar gingen we weer. Een paar meter. Weer horten en stoten, Aan de kant, kijken, frutten bedenkelijk kijken en weer verder. Deze voorstelling hebben we een paar keer gehad totdat we ontdekten dat als we niet sneller dan 70 km per uur reden, het best redelijk ging. Nog wat verse benzine getankt bij Tulette (gas is op dit uur van de avond (22.00 uur) nergens meer te krijgen omdat je dat alleen kan krijgen bij bemande stations en ook de Fransen zijn dan al lekker naar huis).
In Tulette begon het weer te regenen tot Mollans. Om 22.30 uur was alles binnen, luikjes open en soep op het vuur en vanaf die tijd regent het pipes des stiles! Onophoudelijk. Zelfs de poezen die ons kwamen verwelkomen zoeken onderdak in ons raamkozijn. Morgen maar eens bij daglicht kijken naar al dat groen wat er beneden groeit, we zien tulpen en boven ons hoofd hangt een blauwe regen heel overdreven te doen: duizende bloemen! Foto's volgen bij daglicht.

En dan eet je geen soepie van Knorr maar een 'velours d 'Asperges aux langoustines' die Tim naar LPG vond smaken....
Daar zijn onze vriendjes: Buddy, Mémère en Petit Gris

Geen opmerkingen: