donderdag 3 januari 2013

Zondag was het nogal lekker weer, dus besloten we een een kijkje te gaan nemen op onze grote berg.
Jammer dat lucht verandert in wolk als het omhoog geblazen wordt tegen die grote berg, hoewel dat ook wel weer mooie plaatjes oplevert. 

 Ik dacht over de berg naar Pernes les Fontaines te rijden, want daar is rommelmarkt, maar daar werd een stokje voor gestoken.
Maandag dan toch maar naar de markt in Bédoin. Er komen daar wel wat veel landgenoten, maar het is dan ook wel één van de weinige markten, waar nog een behoorlijk aantal kooplui te vinden is in de winter. En het doet ook altijd weer goed als je niet de enige oldtimer in het dorp rijdt.

Na de markt door naar Orange om weer eens lekker door de Carrefour te dwalen. Op weg naar huis me nog even laten tillen door een brandhoutzigeuner, die het zonde vond om de kofferbak van de DS vol te storten met hout en me opzadelde met vier netjes vruchtenhoutblokjes.

Thuisgekomen de frituurpan geladen om oliebollen te bakken, het is tenslotte oudjaarsavond.


Daarna lekker Raclette gegeten. Het ziet er misschien uit als gourmetten, maar je snapt wel, dat wij daar natuurlijk niet aan doen, die vetspetterij.Bij gebrek aan oudejaarsconferance, dan maar een aftelklok op het net gezocht in de hoop dat die zou eindigen met vuurwerk. Niet dus.
Gelukkig wel bubbels en bollen en een wensballon, die bij gebrek aan wind vrijwel loodrecht opsteeg met al onze wensen voor jullie onder zijn arm. En die streep op de foto is natuurlijk een vallende ster om er nog wat kracht aan toe te voegen.
Dinsdag een gebied met een straal van 50 Km uitgekamd en ontdekt dat er inderdaad helemaal NIETS gebeurd op nieuwjaarsdag. Geen levende ziel op straat, alle luiken hermetisch gesloten, net als de hemel, die egaal loodgrijs was, terwijl hij egaal blauw hoort te zijn, zoals de hele voorgaande week.
Voorzichtig naar Barbara en Werner gereden om te controleren of die Maya's er niet een dag of tien naast zaten en alsnog de mensheid hadden weggevaagd. Op ons na, vanwege die ballon, natuurlijk.
Pak van ons hart. toen we thuiskwamen was er gelukkig ook weer een beetje zon aan den einder.Geen opmerkingen: