zaterdag 29 december 2012

Jet-Set

 Het gaat steeds meer voelen alsof we meer hier wonen dan in Delft.
Zo trokken we op 27 december richting Marignan om het vliegtuig naar Amsterdam te nemen om de bruiloft van neef Rikkie en zijn lieftallige Larissa bij te wonen.
We sliepen na een heerlijke maaltijd en een forse pot Scrabble bij Finn en Vonne onder de kerstboom, dus Delft hebben we niet gezien.

Finn, Vonne en Rens gingen al om acht uur 's nachts naar Rik om hem aan te kleden. Alsof hij dat met zijn 25 jaar op de dag van zijn bruiloft nog niet zelf kan! Ze wilde gewoon zijn pak en de jurk van Larissa zien! Alsof wij dat niet allang doorhadden!
Om een uur of tien, meer onze tijd, kwamen Finn en Rens weer thuis en gingen we samen aan het ontbijt.
Alle opa's en oma's in hun mooiste kleedjes kwamen vlak na Vonne aan, die dacht dat ze na de kappert nog zeeën van tijd had.
In colonne naar het art déco gemeentehuis voor het eerste ja-woord om het huwelijk een wettelijke status te geven. De ambtenaar legde terloops nog uit dat het boeket vroeger gedragen werd om de alom heersende stank te verhullen.
Toen naar de kerk om ook de zegen van onze Schepper te halen.
Leuk bandje met een koor en allemaal mooie woorden. Als ze nu nog niet gelukkig worden eet ik mijn hoed op.
Inmiddels zo'n droge bek, dat ik het niet aandurfde om een oliebol te nemen in de angst dat hij in een beschuit zou veranderen in die woestijnsmoel.
Om vijf uur als een schicht naar het restaurant, waar de eerste Prosecco verdampte voor hij mijn tong raakte.
Heerlijk gegeten, daarna gefeest en het vochtgehalte weer op peil gebracht, hoewel het vanmorgen toch weer niet helemaal in orde leek te zijn.
Het was zo'n mooie dag, dat we er niet eens aan gedacht hebben om er foto's van te maken, behalve dan deze ene van de eerste dans.

 Vanmorgen met de bus terug naar Schiphol, maar dan wel van Renssen-style, dus geen openbaar veevervoer.
Met 'Le Monde' op schoot over onze berg (Mollans ligt voor de kenners iets links van het midden van de foto) terug naar Marseille gevlogen, waar het 18 graden bleek te zijn.

 

 Met het raam wagenwijd open en de zon op onze snoetjes terug naar Mollans. Omdat de brandhouthandel dicht was maar even langs de Troc, waar ik niet eens dit prachtige, smaakvolle ameublement mocht kopen.

Geen opmerkingen: