dinsdag 25 december 2012 Kijk!
Daar ligt een fijn dorpje ons welkom te heten.

Zaterdag op het gemakkie de auto ingepakt en maar een uur te laat vertrokken met echt Hollands weer, maar we wisten waar we naar op weg waren.

Overnacht in 'Auberge le Bourguignon'. Je mag zelf verzinnen waar dat ongeveer ligt.
De volgende dag lag het in ieder geval onder de rand van de bewolking, zodat we na een half uurtje lekker tegen de zon in zaten te oogknijpen.

Gelukkig waren er op deze zondag toch nog wat supermarkten open en konden we ons hart in Valence nog een keertje ophalen.

En wie lag daar nou weer naar ons te lachen......


Ruim op tijd voor de  apèro in Mollans en de traditionele Spaghetti a la Bolognese klaargemaakt, opgegeten en de volgende dag weer uitge.........
Er moest natuurlijk nodig weer ingeslagen worden, dus op naar Carpentras.
Eerst een rondje door de stad, want de tweede liefde van Eugénie, Yves Rocher, had de boîte aux lettres weer vol laten gooien met prachtige cadeaus, die wel zelf afgehaald moesten worden bij hem thuis.
Gelukkig stonden er ook nog wat leuke draaispeeltjes om naar te kijken. 

 'S avonds zeer Hollands om zes uur aan de maaltijd.
Boudins blancs aux truffes d'eté, aardappel-venkelpuree en tomates farcis.
Om zeven uur begint namelijk de kerstmis en daar moet je natuurlijk naar toe, zo vaak is die niet in Mollans. Onze buurvrouw Eliane mocht een schetsje doen en had ook nog meegewerkt aan de kerststal.


En bovendien zijn we uitgenodigd om daarna maar weer eens een apérootje te doen bij Jaques, Eliane en France. Met bijbehorende lekkere hapjes én drankjes.


Daarna nog een beetje nagerommeld en gescrabbeled (live wordfeud, voor de digibobo's).

Vandaag lekker ontbijtje gedaan en een beetje in huis gerommeld. Haartjes verven, kleertjes opruimen en meer van dat geneuzel.
Om toch nog een beetje zuurstof binnen te krijgen een beetje rond gaan rijden en ontdekt waarom eer een verhoogde rijstand op de DS zit.

 


     

Geen opmerkingen: