zondag 22 juli 2012

Peintres et carreleurs.


Donderdag op naar de Bricodepot bij Avignon om de tegels te vinden, die we op woensdag hier in de buurt niet tegenkwamen. Pap deed een tukkie achterin de deuche hoewel hij zei dat zijn ogen dicht waren omdat hij geen zonnebril ophad.
Mooi tegeltje gevonden in de goede kleur en ook nog het goede formaat.
In een boom voor de Decathlon zat een orkestje cigales een sonate op te voeren. Voor het eerst in al die tijd die schreeuwlelijkerds eens live gezien.Aan het eind van de middag arriveerden Finn en Vonne, samen met hun vrienden Ben en Ellen.
We hadden al voor iedereen gereserveerd voor het Fête des Belges om mosselen en patat te eten.
Daarna werd het dansen en konden de versgearriveerden na een dag van bijna 23 uur en een klein drankje hun slaapplaats ternauwernood nog vinden.
De volgende dag toog ik hoopvol naar boven om te gaan tegelen. Tegels plakken zelfs op een nieuwe rechte muur. Hoe simpeler kan het?
Ja dus. Vloer loopt af, verkeerde kant begonnen, scheve muk, krachttermen, alles er weer af, goed begonnen, maar tegels zakken stiekem, meer krachttermen, nog eens opnieuw.
Nu goed, maar geen zin meer. Lekker naar Vaison, boodschappen doen.

De volgende dag 'Peintres dans la Rue'. 'S avonds werd nog de laatste hand gelegd aan de werken.

 

Bij nacht en ontij uit bed om de expositie op te bouwen. Á l'improviste, zoals gewoonlijk. En weer dik voor mekaar en makkelijk weer op te bergen voor de nacht, want morgen weer een dag!Binnen nog een illegale vestiging van Modefier en Vonz ingericht, men weet maar nooit.

 

Rond het middaguur kwam Alphen aan den Rijn pakkie deftig aanlopen voor het defilé médiéval, dat niet doorging. Dat kwam ons goed uit, want Ben en Finn zijn allebei retehandig met tegels én hebben beiden ADHD en er waren ook nog te weinig stoelen. Dus......


Wat wél doorging was het middeleeuwse spectacle, tot doodsangsten van onze geliefde France van hiernaast.

 

Om een uur of zes klein aperootje gedaan naast de schilderijen, Rob en Helmi kwamen ook net langs.
Na het schilderijen binnengooien nog een aperootje gedaan bij de Bar du Pont en uiteindelijk met zijn allen heerlijk gegeten op ons balkon.

 

Inmiddels ook een mooi plekje gevonden voor onze Gijs, al weet ik nog niet of dat helemaal in goede aarde gaat vallen. Eens voorzichtig informeren, de aanhanger staat er tenslotte ook.
Ik ben, tijdens het schrijven dezes, druk bezig met het voegen van de tegels en het aansmeren van naden, dus de foto's van de salle de bains komen eraan. A plus!Geen opmerkingen: