maandag 1 augustus 2011

Op avontuur met een tweeling

Dinsdagavond kwamen de jongens inderdaad om een uur of negen aan.
De volgende dag was het k.tweer en zijn ze naar de krokodillenboerderij gegaan en wij op zoek naar een houtkachel, want van de week komt Mickael een nieuw rookkanaal maken zodat we van de winter op hout kunnen stoken.
De dames denken dat dat goedkoper is, de mannen veel leuker. In de winkel vonden we alles te duur maar gelukkig hebben we internet. (Later meer 'kachel')
De volgende dag begon de zomer en besloten we via de lavendelvelden naar Rousillon te gaan om de okergroeven te bezichtigen.
Onderweg zagen we een veelkleurig lavendelveld, dat geen lavendelveld bleek, maar er desalniettemin erg pittoresk bijlag.Naast de auto lag een slangenlijk op een steen en iedereen weet dat Eugénie daar dol op is.Verderop stond een antieke windmolen en dan stop je als Hollander natuurlijk direct.
Mooie gelegenheid om de jongens uit te leggen wat er met je gebeurt, wanneer je de mensen irriteert.Aangekomen bij de Sentier des Ocres de jongens even laten zien hoe laat het was en toen gauw naar binnen. Ruben was het er eerst niet mee eens dat het een wandelpad was, maar dat was snel over.

Het blijft een wonderlijk stukje Provence. Fijn dat het vernietigen van de natuur soms zoiets moois nalaat.

De volgende dag op naar de Gorge du Toulourenc. Ook dat blijft elke keer weer een leuke bezigheid. Voor ons gevoel is er een stuk bijgebouwd, maar de jongens dachten dat dat niet kon.
De plaatjes spreken denk ik voor zich.

Zaterdagochtend vertrokken de mannen (in de Gorge worden kleine jongens mannen ;-) weer op weg naar Spanje, waar ze uiteraard geen zin in hadden. Waarom weggaan als je het prima naar je zin hebt?
Wij trokken naar de Brico Dépôt om onze kachel te gaan kopen.


We kunnen niet wachten om te gaan stoken!
Biertje gedronken op 3Riv en toen snel naar Mollans, het is de laatste avond van France.
Beetje laat besloten met hen mee te gaan eten bij de Bar des Sports (Jaja!) zodat zij al klaar waren toen wij ons bord kregen, daar Jacquie honger had en al eerder besteld had.
Daarna nog een laatste Get27 chez Miche en, dankzij de oppasmoeder van France gingen we om half elf al richting huis.
France vertrok de volgende ochtend om half zeven, dus die hebben we maar niet uitgezwaaid, het kind zou nooit meer slapen als ze onze koppen op dat uur ziet.
Zondag de Drôme in voor een paar brocantes. Alleen een dubbeltje uitgegeven aan een voederbakje voor Grisou, die als enige in de keuken mag eten.

Vandaag een beetje de tuin opgeruimd en plastic onder de aarde in de bamboebakken gedaan om te kijken of ze dan wel de droogte weerstaan, dat was na juni bijna niet gelukt, maar ze trekken alweer aardig bij. Het blijft onkruid, dat bamboe.

Geen opmerkingen: