dinsdag 26 juli 2011

mooie plaatjes van een handige donder.

Er staat inderdaad nog volop lavendel in de buurt van Sault, zoals jullie kunnen zien aan de plaatjes. Dat komt natuurlijk door het voor Provencaalse maatstaven herfstachtige weer, dat in Nederland echter wel eens door zou kunnen gaan voor een prachtige zomer. We moesten onze picknick zelfs in de auto afmaken, want hier zijn we van suikergoed.Sault zelf valt een beetje tegen. Leuke oude winkeltjes zijn verjaagd door sjieke ijswinkels, de rommeligste rommelzaak ooit verkoopt chinese namaak brocante. Echt! Zelfs dat wordt nagemaakt. Wel fijn, natuurlijk, want dat hoef je niet schoon te maken, het namaak vuil is erop geverfd en geeft niet af.
Wat voor namaakdinges dit was konden we niemand vragen om dat we niet meer konden praten van......Wij kochten bij een echte antiquair de laatste schaal van een ooit 120-delig servies, voor een matsprijs te koop, waar we toen geen plaats voor hadden en dat in de afgelopen vier jaar in stukjes is verkocht. Eeuwig zonde en wat ben ik soms een gland (Franse eikel), dat ik zoiets niet meteen koop.Vandaag een beetje verder bijgeslapen en daarna een beetje boven gaan huishouden, zodat we de Stechertjes een beetje behoorlijk kunnen huisvesten. Daarna een beetje krasseviolen.
Mijn handige houtskoolaansteekapparaatje was een beetje aan het uiteenvallen door veelvuldig gebruik, maar met een beetje aandacht kan hij weer minstens twee seizoenen mee.Wat ben ik toch een handige donder!

1 opmerking:

Puck en Pim zei

Zo te zien lijkt het toch echt zomer en wat staan jullie er zelf prachtig bij, inderdaad een "meesterwerk" dat aanmaakding, zeer professioneel.

dikke kus