donderdag 14 juli 2011

Een goed begin....

We waren nog maar net binnen toen er een sms-je binnenkwam.
"We zijn in Carpentras, misschien is het leuk om morgen samen te lunchen, jullie weten vast wel een leuk tentje".
Dat waren Hans en Rieja uit Oude Leede. Natuurlijk vonden we dat een goed plan en de volgende dag tijdens de boodschappen voor de lunch stond Rieja plotseling achter ons.
Zo gebeurt het dan plotseling dat je nog voor het ontbijt aan de witte wijn zit.
Al bijkletsend de lunch bereid, barbecue ontstoken en een goed deel van de middag besteed aan het nuttigen van taboulèh, lamskoteletjes, merguez, kaasjes, mousse au chocolat en genoeg wijn om dat alles een beetje te verdunnen.
Hans en Rieja wilden eigenlijk die dag nog verder naar Gap, maar dat is na zo'n middag natuurlijk geen plan. Bovendien is logeren veel gezelliger.
Of we dan een restaurantje wisten om 's avonds te gaan eten. Of beter nog: of zij nu voor ons mochten koken? Dat mocht.
Mollans in voor boodschappen en een Ricardje bij Bar du Pont.
Vooraf heerlijke meloen met blauwe kaas. Een mooie variatie op die eeuwige rauwe ham.
En daarna de mooiste salade Niçoise in tijden!De volgende dag kwam het met bakken uit de hemel, geen weer om de mensen de straat op te sturen. Vooral niet omdat zij al hadden gezorgd voor een lekker ontbijtje.
In het prille begin van de middag stopte het min of meer met regenen en zijn ze vertrokken richting Gap over de door mij geadviseerde toeristische route over Buis en de Col d'Eye. Die ze nét konden zien toen ze hun neus dertig centimeter boven de grond hielden. Er hing namelijk een te dikke regenwolk om van het uitzicht te genieten.
Wij zijn nog maar even op bed gaan liggen omdat we na het tellen van de lege flessen een beetje moetjes waren geworden.

Aan het eind van de middag een paar boodschapjes gedaan ondanks het tegenstribbelen van onze maagjes, waarvan we besloten die met Spaghetti Bolognese voorzichtig weer een beetje op gang te gaan brengen.
Daar hoort natuurlijk een beetje tomatenpuree in, maar dat kan best gevaarlijk zijn.
Eugénie zette de blikopener op het blikje om te doen waar dat ding voor ontworpen is en toen.............Ons blikje was blijkbaar tijdens een periode van hoge druk gevuld en door de depressie, die boven deze streek hing wilde alle puree tegelijk naar buiten.

Na de schoonmaak toch nog heerlijk gegeten en vroeg naar bed, want morgen is het 14 juillet en dan gaan wij het huis aan kant maken om de grote schilder te kunnen ontvangen, want die landt om half negen in Marseille.

2 opmerkingen:

keijser karel zei

wat een goede planning dat jullie juist waren aangekomen. hoop voor jullie dat het weer mooier is dan hier, want in delft heeft het vandaag alleen maar geregend.

p.s. hebben jullie al een naam voor het trouwe beestje bedacht.

groet ka en lies.

Rieja en hans zei

We hebben genoten van het korte doch hevige samenzijn. Nogmaals bedankt.
Wij vonden het jammer dat de Col dÉye niet meer vanzichzelf wilde blootgeven,maar daar komen we op terug.
We zijn die middag veilig aangekomen in de buurt van Gap, waar onze zoon Niels met zijn vriendin Jill zich bij ons voegden.
Toen we daar de tent wilden inpakken, ging het tijdens het oprollen zo tekeer dat het leek of wij een vijver mee naar huis wilden nemen.
Intussen zijn we weer droog achter onze oren.