woensdag 20 juli 2011

Druk, druk druk.....

Da's natuurlijk onzin, die smoes werkt alleen in Nederland.
We zijn gewoon lekker vakantie aan het vieren en het internet is vaak zelfs voor ons te traag om mee te werken.
Les Peintres was dit jaar een iets minder groot succes dan voorgaande jaren, mede door het Noordhollandse weer van zondag. We hadden dit jaar het plekje vóór ons huis, in de Grande Rue.
Dat is een behoorlijke promotie vanuit de Rue Basse, van de 'lage straat' naar de 'grote straat'.



Die zigeunerin hoort overigens bij het defilé, hier hebben ze nog geen Roemenen met trekzakken.

Op zondag moest de truukendoos open om de kunstwerken te beschermen tegen Gods wateren. Dieu, tevens de organisator van het evenement, had nog zo beloofd dat het droog zou blijven.



Na de lunch zag het er niet naar uit dat het ooit nog droog zou worden en pakte iedereen in, wij dus ook maar. Daarna koffie gedronken onder de luifel van Bar du Pont en gewacht op wat komen zou.
Om eens van uitzicht te veranderen de pont overgestoken en een bezoekje gebracht aan de Bar des Sports, waar we normaal gesproken liever niet komen omdat die op de Rive-gauche van de Ouvèze ligt. Daar waren nog wat bekenden uit Mollans en we besloten om een potje te gaan jeu de ballen. Drie tegen drie. Mijn vader, France -de dochter van Jacques Thibaut, onze buurman hier- en ik tegen Tonton (Dominique), Féfé (?) en Carole een vriendin van France.
En het geschiedde: WIJ WONNEN en zelfs één potje met dertien nul, wat betekent dat de verliezers de blote billen van Fanny moeten kussen. Tonton moest ineens naar huis om te eten.
'S avonds Chez Miche gegeten met France en al haar vriendinnen.
De volgende dag een beetje lui gedaan en dinsdag naar le Pontet geweest, want het is uitverkoop! Eus ziet er weer beeldig uit in haar nieuwe kleedjes.

U ziet; veel was er niet te melden, maar dat komt vast wel weer.
Straks gaan we naar Emmaüs, een soort kringlopwinkel, want we zijn dol op rommel en we rijden graag rond met de CX, die nog steeds geen echte naam heeft.
Wordt het Bleuette (korenbloem), of Schtroumpfette, wan die is ook blauw met een witte muts.

1 opmerking:

Anoniem zei

schtroumfette klinkt wel erg duits voor deze franse schone.... L&K