maandag 2 mei 2011

Niks Koninginnedag!

Als een lièvre (haas) naar Mollans!
Vrijdag nog een uurtje "gewerkt", en daarna op het gemakkie spulletjes ingepakt en gedag gezegd.
Om een uur of vier de vakantiedrukte ingeschoven op weg naar Middelburg om de katten naar oma te brengen.
Files zijn helemaal niet zo erg, als ze maar een beetje rijden en je weet dat er aan het einde weer een fijn weekje ligt.
In de Beneluxtunnel bedacht ik me dat ik mijn Fein multitool vergeten ben, maar ik kan vast ook wel zonder klussen. Mondje dicht dus maar.
Na het rijtjerijden voorbij Brielle begon het best op te schieten, zo in het zonnetje over de Zuid-Hollandse eilanden. Mooi uitzicht op het Haringvliet vanaf de bijbehorende dam.
"Heb jij de laptop nog in de auto gelegd?". Eus doet niet aan 'mondje dicht'.
Een groot drieletterig woord vloog door onze prachtige klassieker; het rook toch al naar de zee.
Allerlei onzinnige oplossingen verzonnen en toen toch maar omgedraaid.
De terugreis duurde maar de helft van de heenreis, omdat die niet zo populair is bij de vakantiegangers, zodat we 35 minuten later wederom afscheid namen van de buurman.
Een kwartiertje na achten waren we dan eindelijk bij Beppie, de tweede heenreis was verschoond van files.
De volgende ochtend maar een half uur te laat vertrokken, de verjaardag van de koningin ten spijt.
Het lijkt of Frankrijk als vakantiebestemming eindelijk een beetje uit de gratie is, want er reed bijna niemand in de weg, op duizend kilometer autoroute.
Om 21.30, precies dertien uur, twee keer koffie en twee Leclercs voor de boodschappen later, een Kronenbourg op het balkon.
Niet zo,n zin meer om de spaghetti fruit de mer klaar te maken, de ons beperkt tot een kaasplankje en een half flesje rosé.
Zondag brocantedag en omdat het 1 mei was dubbel.
Maar eerst even nestelen, dus de kleertjes in de kast gestopt en de tuin opgefrist.
Druif, roos en blauwe regen groeien dat het een lust is, maar dat moet natuurlijk wel een beetje in goeie banen geleid worden. Ook de tuinhibiscus was een beetje te enthousiast en werd behoorlijk teruggeroepen. Olijf een nieuw kapsel en toen de baan op.Echter niet voordat de buurtjes even coucou kwamen zeggen met Liam, die er een gulle glimlach tegenaan gooide. Ze gaan eind van de maand al verhuizen naar Cluses, vanwege Benji's nieuwe baan. Dus hebben wij nu eindelijk een vaatwasser, want die gaat niet mee. Of ze hem nog wel een maandje mogen lenen.
Eerst ging het naar Saint Pantaléon les Vignes, waar de rommelmarkt elke keer groter wordt.
Het is blijkbaar weer Tupperwaredag, want we zijn nu een stuk of acht kleine en drie grote bekertjes rijker. (Eus zegt: al bij de eerste kraam vond ik zo'n prachtig keramieken jaren 50-groen Melitta koffiefilter, voor een 1 persoonskopje. Slechts 20 ct en puntgaaf! We gaven de mevrouw van de kraam 20 ct en uit een ooghoek zag ik ook het bijpassende koffiepotje met deksel!!!! Ik hing het koffiefilter aan mijn vinger en ..........KRAK......RANG! Oor doormidden en.......een driedelig koffiefilter.......) Ik heb er precies 20 seconden plezier van gehad. Daarna mocht ik van Tim alleen maar plastic dingetjes kopen; vandaar jaren 60 Tupperware).Én een ansichtkaartenrek. Mevrouw deed het weg omdat ze haar plan om het leuk op te hangen met foto's en kaarten al tig jaar niet had uitgevoerd en het ding dus al net zo lang in de garage lag. Eens kijken of dat bij ons beter gaat.
Daarna via vide grenier te La Baume de Transit naar die in Uchaux, waar men al aan het inpakken was.
Ook nog vanuit de auto de rommel in Vaison bekeken en snel door naar Werner en Barbara, die zichtbaar erg blij waren ons te zien. Dan toch maar, tegen de afspraak in een uurtje blijven hangen.
Niet blijven eten, want thuis lag een lekker stukkie lamsvlees klaar voor de bbq.

1 opmerking:

Anoniem zei

Potverdorie.....mislukt het plaatsen van een bog!!! Alleen maar omdat (na het zetten van dat ABSURDE wachtwoord) ik een google-account moest aanmaken. Daar heeft deze digi-beet geen zin in, dus ze zal wel weer wat fout hebben gedaan. Opnieuw maar weer proberen zo ultiem geestig uit de hoek te komen als de eerste keer dan maar...zucht! ;-)

Waar het op neer kwam:
Wanneer mag ik jullie Franse buurvrouw worden?? Hopelijk ooit... Eerst maar eens kijken hoe het leven in France me bevalt in een Duitse bus (als hij het doet, maar dat vertel ik nog wel ;-0) Maarre, denk, denk, twijfel, twijfel: zonder probéren weet ik wel zeker dat het leven in France me in een huis beter bevalt dan in een bus. Maarja, je bent jong en er is nog veel te ontdekken (en te sparen). Dus het zal ooit wel goed komen met mij en een huisje en France...

Geef de Blanc-jes maar een dikke knuffel van mij. Dat moeten ze ook aan jullie doen, dus dan knuffelen jullie lekker elkaar!

En geef elkaar dan ook maar een fijne knuffel!
Lieve Haagse kus voor jullie!
Jorien