maandag 27 december 2010

Een dorp om op te vreten

Gaat het niet wat vaak over eten?
Ja!
Dat doen we dan ook graag, als we niet aan het genieten zijn van het landje en de mensen om ons heen.
Eerste kerstdag begonnen met een mooie tocht door de bergen en van de verrukking vergeten foto's te maken.
Thuisgekomen en het fornuis weer opgestookt. Begonnen met een appeltje met eendenlever op een kussentje van kruidkoek en gelijk besloten dat eendenlever naar kattenvoer smaakt en het dus allemaal niet waard is.Daarna een stoofje van wild zwijn (daar zijn er hier ook teveel van) vergezeld van verwende spruitjes en een eerlijk aardappeltje. Afgesloten met een rendiertje van Santa's eigen deeg en een bolletje ijs. Lekker en toch niet te dol.Tweede kerstdag komen de Blancjes eten en we gaan voor indisch. Ben al een dag of twee bezig want we willen geen stress. Daarom eerst maar weer een rondje rijden langs de brocante in Carpentras en de Dépot vente aldaar. Strak blauwe luchten en mooie plaatjes..

Thuis weer de toko in en kadootjes inpakken onder toeziend oog van onze harige buurbeessies.Een uurtje later dan verwacht, ik wilde net de pompiers gaan bellen, kwamen onze vriendjes. Bééregezellig!!! Kadootjes weer uitgepakt en elkaar eens stevig geknuffeld als dank en omdat het zo fijn is.
De daging smoor en de kip kerrie hadden het iets te warm gehad in de oven, dus die deden niet meer mee. Er bleef nog genoeg over. De rendieren waren ook weer van de partij.Lekker bijgekletst en gelachen, en meer kersterige dingen gedaan. Bijvoorbeeld met Werner de wijnkelder doorgenomen. Hij vond het allemaal mooie wijntjes, maar ze moeten wel snel opgedronken worden. Ik vond hem er al zo dorstig uitzien. We hebben ons best gedaan, maar er ligt nog wel het één en ander. Om een uur of twee konden we niet meer en hebben we uitvoerig afscheid genomen.

Vandaag een beetje later wakker geworden en na een ontbijtje op naar Avignon om de Hypermarché te bezoeken en nog wat omliggende middenstanders.

En daarna...................


afgesloten met een crême brulée op de loodgietersmethode.

Geen opmerkingen: