woensdag 22 december 2010

Babies en olifanten

Gisteren vroeg uit de veren om naar de markt in Vaison te gaan.
'S zomers loopt 'le tout hollande' daar met een lullig strohoedje op te blèren dat die goddelijke meloenen weer in de aanbieding zijn. Je schaamt je kapot! Gisteren maar één echtpaar kunnen betrappen dat natuurlijk weer veel te hard liep te schreeuwen. Wij beschaafden hebben alleen maar naar elkaar geknipoogd, in de hoop dat zij het ook waren.
Maar voor we zo ver waren eerst even bij de buurtjes aangeklopt, want we hadden sinds maandag al geen licht én een auto meer gezien. Benjamin kwam met allebei zijn wangen zoenklaar vooruitgestoken naar buiten glunderen. Maandagmiddag is hij geboren: Liam! Paar foto's gekeken, het kind heeft de wangetjes van zijn moeder.
Na de markt doorgeschoten naar Orange om een hotdogje te peuzelen bij de Carrefour en lekker te supermarkten, waar daar zijn we tenslotte dol op!
Eindelijk de langgewenste witte uil gekocht en garnalen,oesters, forellen en eendenbouten voor het diner van woensdag, dat van dinsdag was al binnen: Boudins blancs truffées en een gratin van aardappel, spruitjes en spek. Vooraf lekkere Indiase hapjes van onze vriendin Audrey en haar exotische mannetje.
Thuis de kerstboom maar eens van zolder gehaald en onder toeziend oog van de uil opgetuigd.


Na het diner nog een gordijntje opgehangen in de logeerkamer en gekeken wat ik ook alweer met de badkamer in aanbouw ging doen.

Vanmorgen lekker uitgeslapen en vanmiddag naar de kerstmarkt in Avignon.
Op het plein van de Paus stond nog steeds een bronzen olifant op zijn slurf te balanceren.



Ik vond een standje met leuke lederen armbandjes en kreeg er één van Beppie kado.
Verder een beetje door de stad geleuterd, net als de rest van de bewoners dezer regio.
Paar leuke dingetjes gekocht, die veelteduurenvolstrektonnodigmaarzoleukennietveelgeld waren.
Voor het verlaten van de stad nog even een bezoekje gebracht aan de Nôtre Dame des Doms d'Avignon, want de St Anthonius fanclub was door de kaarsen heen en die hebben ons al veel goeds gebracht.



Op weg naar huis ook nog even niets gekocht, maar wel verliefd geworden op een erg leuk en zeer apart buffetkastje, bij de Troc de l'isle.
Nu maar weer snel te keuken in want we gaan weer smullen.



Na het eten van deze lekkernijen hebben we verder geen foto's meer gemaakt.

1 opmerking:

Puck en Pim zei

Ik heb daar ook wel eens met m'n "lullige" strohoedje gelopen, maar gelukkig viel ik niet op omdat ik toch al op de plaatselijke bevolking lijk.
Sneeuwuilen mogen trouwens niet in gevangenschap gehouden worden.
Mooie kerstboom trouwens en we zijn blij dat jullie lekker genieten.
(een beetje jaloers)

dikke kus