donderdag 31 december 2009

Heerlijk uiteinde!!!

De raclette bij de buurtjes was inderdaad heerlijk, voedzaam genoeg voor een equipe houthakkers, ook qua hoeveelheid. Toen we allang geen pap meer konden zeggen kwam er nog een zelfgebakken appeltaart op tafel om er echt voor te zorgen dat we niet meer konden lopen.
Gelukkig werd ik gered door de aankomst van Finn en Vonne die bij Severine en Benjamin voor de deur stonden, konden die mooi mijn stuk taart nemen.


Na een kwartiertje naar ons eigen huis en maar direct weer aan de apero, want inderdaad hadden zij best een beetje trek na tien uur in de auto en vanuit dat standpunt gezien is een klein stukje appeltaart weer wat karig.
Het fornuis weer opgestookt ensamen met broer spatzle voor hen gemaakt.
Wij deden het met een uiensoepje, dat kon er nog net bij.
De volgende morgen naar de markt in Bedoin. Leuke markt, maar wat zijn nederlanders toch een irritant volk om op zoiets leuks tegen te komen.
Doorgereden naar Carpentras voor de boodschappen en een bezoek aan een gesloten wolwinkel en dichte depot vente.
'S avonds de tweede gevulde kip soldaat gemaakt met aardappelgratin, broccoli blauwe kaas, witte bonen voor broer en een assortiment toetjes na de kaas.
Dinsdag naar Avignon. Leuke kerstmarkt.


Twee paar all stars gekocht voor de prijs van een en bij de decathlon klimschoentjes en andere hebbedingetjes gekocht.
Dan krijg je weer trek, dus gauw naar huis om te koken.
gebakken aardappeltjes en verbrande ovenfrites, vlees van de barbeque (gelukkig regende het), witlof en courgettes. En natuurlijk weer kaas en toetjes.
De dag erop aan de bricolage; Eus en Vonne hebben wat muren in de slaapkamer geschilderd, Finn en ik een slot vervangen in de deur van "de Aap" en Finn heeft de deur naar de trap in de keuken geschilderd.
De zon scheen weer dus nog even snel eruit om, jawel: eten te kopen. Hebben we ook opgegeten.
'S avonds was het mooi helder en besloten we een wensballon op te laten omdat dat zo mooi is. Eugenie was zo druk aan het fotograferen dat ze even niet oplette en een druppel brandend kaarsvet op haar kin kreeg. AUW, en een lelijke plek op haar gezichtje.


Vandaag naar de markt in Nyons. Finn had een afspraak met de blokfluitjuf van de jongens, maar die waren al met zijn achten.


Daarna weer inkopen gedaan voor oudejaarsavond en naar de depot vente in les Pilles geweest. Door de bergen terug naar huis.


En daar aan de bak met potten, pannen en ovens. Eugenie bakt oliebollen in onze miniatuurfriteuse na de koekjes en borrelhapjes in de oven samen met Vonne.


Kalfsrollade, kabeljauw in een jasje van rauwe ham, rosti, haricots verts, salade, geen kaas en wel toetjes.
Maar vooraf voor de liefhebbers: Oesters. Geen oestermes, dus dan maar een stopverfmes en een aardappelschilmesje en veel krachttermen. Er zitten er nog twee in de schelp.


Maar het was het dubbel en dwars waard. Prutje van sjalot en citroensap erbij en slurpen maar. Die houden we erin!!!
Inmiddels staat de tafel alweer vol met lekkers om het gemis aan Youp van het Hek goed te maken.


Gelukkig nieuwjaar allemaal, Heel veel moois en een dikke kus.

Geen opmerkingen: