woensdag 15 juli 2009

Convoi exceptionel

Dat staat er altijd op vrachtwagens als ze bijzonder zware of grote vracht vervoeren. Ik denk dat wij ook in aanmerking kwamen vanmiddag. Na een hapje op de camping gisteravond hebben we de bus en de aanhanger daat laten staan en met het hoognodige naar Mollans gegaan. Heerlijk (uit)geslapen, ontbijtje op bed en doucement gecclimatiseerd; tasjes een voor een uitpakken, beetje douchen (want het is in de schaduw al 34 graden), boodschappen gedaan bij Biomannetje (hij is er nog steeds!) en Intermarche. Op weg naar huis de bus meegenomen en toen dus de volksverhuizing: 3 wastafels, 2 wc-wasbakjes, 2 wc-potten, een spijltjesbed met onderschuifbed, een lockmachine, een dubbele wastafel, een hangpleesysteem, heel veel hout, niet te vergeten de natte slaapzakken, matrassen, dekbedden en kussens, de wegwerptent, 1 zaagtafel en 4 keukenstoelen, daarbij nog enkele tientallen tassen, bloembakken, een buitentapijt voor op het balkon, 4 dozen tegels, 6 emmers verf en twee kratten met kleding en schoenen. Naar boven dragen leek ons in dit geval geen optie dus hebben we Gijs maar volgeladen en zijn we een paar keer naar boven gereden door de Grand rue, het achterhuis zeg maar. Weer bekijks..........(foto houden jullie tegoed).
Slechts twee scarabees in huis gevonden en een dode schorpioen en in de wasbak buiten springt steeds uit het putje een minihagedisje dat er lol in heeft mij te laten schrikken; en dat lukt hem!
En er heeft een kat zitten pissen op een kussentje van de buitenstoelen... ik moet weer even wennen aan al het gespuis!


Nu zijn we redelijk kapot na al het gesjouw en avonturen en hebben genoten van een lekkere salade van groene en rode tomaat (eindelijk weer tomaten met smaak), een biobroodje en merguez. Misschien morgen op ons gemak alles op z'n plek zetten of bijkomen in de hangmat; ze voorspellen namelijk 37 graden.............En deze heerlijke tomaatjes werden dit:

1 opmerking:

Rens zei

Gezellig!! Nog een weekie!!!