dinsdag 28 april 2009

Lang zal ze leven!!!

Hieperdepiep hoera!
Vandaag is Oma 93 jaar oud geworden.

Gisteren ben ik lekker vroeg opgestaan terwijl Eus in bed bleef om te studeren.
Badkamermeubeltjes in elkaar gezet en daarna spulletjes gehaald om de afvoer van de wasmachine eens degelijk aan te sluiten. En omdat het zo lekker is om met de DS door het franse land te scheuren.

Afvoertje in elkaar gelijmd zodat we de slang niet meer kunnen vergeten en alleen nog maar de badkamer hoeven te dweilen als we er zin in hebben.
Meubeltjes neergezet en opgehangen en gevuld met wc-rollen en leuke zeepjes.
Daarna weer een beetje in de tuin geklooid. Nu zonder natte rug, want geheel tegen de verwachtingen in schijnt de zon tussen de wolken door!

Om een uur of twee klonk er een chinees toetertje en stond Finn voor het hek op een metalic appelgroene Panda Pamily die hij ooit uit China heeft laten komen. 
Voor de niet-kenners; een Panda Pamily (de -p- staat er echt op) is een electrisch scootertje vol met mooie stickertjes.


Met zijn allen in de snoek boodschappies gedaan, waarna Eus en ik nog wat groenten zijn gaan halen bij de Bio-boer. Ergens rechtsaf op het braamstruikse binnenpad en dan kom je bij een rommelig boerderijtje. HY in een open schuurtje, oude blikken en emmers met bloeiende planten en een lief boerinnetje en dito dochter. Gewoon mooi, zonder Max Factor.
En mooie groenten zonder hulp van de apotheker voor een zacht prijsje.

Daarna lekker gegeten. Eugénie had weer afschuwelijk uitgepakt.
'S avonds vuurkorf aangestoken om de groene berg te verbranden wat uiteraard niet gelukt is. gelukkig had ik ook nog een zak open haard hout.

Vanmorgen strakblauwe luchten. Finn haalt, na wat werken en skypen met de pays-bas, een ontbijtje bij de bakker en Eus probeert Rens uit bed de dreigen.
Een nieuwe dag komt langzaam op gang.

Bonjour jour!

Nog even vanuit Finn's auto naar Oma gebeld om haar te feliciteren met haar naar eigen zeggen 39ste verjaardag. Nog vol praatjes, onze mater familia!!!

Daarna is Eus met haar electrische bezem naar Barbara en Werner gereden.
Ik ben er voor de zekerheid met Jaques achteraan gereden, maar het ging helemaal goed. Met een bloedstollende 19 kilometer per uur stoof Eugelypta voor me uit.


Werner had net zijn Mehari opgehaald, maar ging er direct met de biobrommer vandoor over de camping. Enthousiaste reacties van alle campeurs.
Daarna heb ik even een klein rondje gemaakt met de Mehari. Hij rijdt fantastisch!!
Ner heeft zelf een rolbeugel gemaakt waardoor het autootje een beetje ratrod-achtige look krijgt.Geen opmerkingen: