woensdag 25 februari 2009

Au marché

Gisteren tot laat zitten bloggen, dus pas om tien uur wakker. Gelukkig allebei wakker genoeg om snel op te staan om naar de markt in Buis te gaan.Daar kwamen we op de Place des Arcades onze buurvrouw tegen met de Provencaalse lekkernijen.
Een stukje verderop stond Elisabeth weer met haar indiaanse sieraden. Waar waren nu die Hollanders om te zien dat we zelfs twee lokale marktlui hebben om te zoenen?
Na een goed gesprek met Elisabeth het rondje afgemaakt. Truitje gekocht voor Timme, nieuw lappie groene stof voor Eugénie en wat spulletjes die je niet kunt missen bij het koken.
Iedereen weer gedag gezegd en terug naar Mollans voor een tukkie.
Alleen kwam daar niets van, want na het verorberen van de laatste stukken pizza verzeilden we in de tuin met een snoeischaar en een trap, want dat doet op het moment iedereen hier.Benjamin moest zelfs al met de pompiers eropuit om een ouwe baas, die van zijn laddertje gevallen was op te rapen. Hij maakt het weer goed. Benjamin ook.
Eugénie deed nog en lekker tukkie op de bank op het balkon, want daar is het goed toeven met dat zonnetje op je bolletje
Ondertussen is de roos behoorlijk getrimd en de trap ontdaan van al het oerwoud.
Gelijk een fles gif eroverheen, want we zijn dol op agricultuur biologique, maar de planten moeten niet ons huis gaan ondermijnen!!
Maken we wel weer goed met een BIBje vin rouge van de bio-boer.
Nog even naar Vaison om te tanken (LPG, goed voor het milieu) en een rondje stad.
Vanavond heerlijk gegeten bij Séverine en Benjamin. Raclette, hadden we nog nooit gedaan, maar is zeker een aanra(n)dertje!!! Nu gauw naar bed, want morgen de Mont Ventoux op om in de sneeuw te spelen!

Geen opmerkingen: