zondag 4 mei 2008

eindelijk contact met de buitenwereld!


Het heeft even geduurd maar eindelijk kunnen we ons blog bijwerken. Omdat we meeliften op de internetverbinding van de buren, en diezelfde buren een nieuwe provider hadden moest er eerst het een en ander aangepast worden.

Maar daar gaan we:

We hebben er met de aanhanger 14 uur over gedaan om hier te komen maar gelukkig stond ons bedje klaar en hadden we een noodraantsoen in de kast: witte bonen met worstjes uit blik.

De volgende zagen we dat de bollen die we met kerst geplant hebben veranderd waren in een mini-Keukenhof! We hebben we de banken, via de achterkant van het huis naar boven gesjouwd met hulp van Severine, onze buurvouw. Met Sjaak (onze grijze DS) en de aanhanger door de smalle steegjes , banken eraf, trap af straat door en onze trap weer op. Het leek wel een act van Circus Boltini! Het staat prachtig maar belangrijker: het zit heerlijk! De opblaasbank hebben we na anderhalf jaar trouwe dienst nu toch laten leeglopen......
Maandag hebben we bij onze buurtjes, Severine en Benjamin, pizza van de kar uit het dorp gegeten. Elke maandag komt hier Roberto met zijn pizzabus met echt vuur (!) en hij bakt heerlijke pizza's; zelfs de burgemeester komt hier elke maandag z'n pizza halen! Een soort sociaal evenement die Roberto.

Dinsdag zijn Sandra, Mendel Philip en Ruben gekomen. Het was ontzettend leuk en de jongens kennen nu het dorp beter dan wij! We hebben ontzettend veel gedaan, marktjes, rommelmarkten, Avignon, sneeuwballen gegooid op de top van de Mont Ventoux, gebarbequed en vooral heel veel plezier gehad!

Zaterdag zijn ze weer verder gegaan naar hun gehuurde huisje in nog zuidelijker Frankrijk.

Zondag (o, ja het is hier al dagenlang 26 graden en het is net zomer!) hebben we wat rommelmarkten afgestruind en 's middags heb ik elfs even in bikini liggen zonnen!

Ik wilde net aan m´n huiswerk beginnen toen ik Tim (die binnen aan het rommelen was) ineens op het balkon voor me zie staan: was het Finn (en Von)! Ze staan tot donderdag op de camping! Gezellig gebarbequed en morgen nog maar eens huiswerk proberen te maken....

Geen opmerkingen: